OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS 2024

Az Otthonfelújítási támogatás 2024-es részletei

Az Otthonfelújítási támogatás az 1990 előtt épült családi házak korszerűsítésére irányul. 108 milliárd forint keretösszeggel bíró programot olyanok pályázhatják meg, akik vezetékes gázhálózatra vannak csatlakozva.

Az összeget fel lehet használni akár nyílászáró cserére, födém és /vagy homlokzati szigetelésre is. 

A helyes szigetelési sorrend:

  • födémszigetelés
  • a falak szigetelése
  • nyílászárócsere

Cégünk vállalja az előminősítést, a pályázatírást és a kivitelezést is. 

Az előminősítéshez az alábbi információkra van szükség: 

  • Az ingatlan helyszíne (település, helyrajzi szám)
  • Az ingatlan jellemzői (1990 előtt épült családi ház vezetékes gázzal)
  • A fejlesztési tevékenység megnevezése
  • Magyar adóazonosító jel
  • Állandó lakcímmel, tulajdonjoggal rendelkezik-e az érintett ingatlanban

A beruházásnak összesen 7 millió forintot kell elérnie, melyből 1 millió forint önrészre van szükség az Otthonfelújítási támogatás 2024-es igénybevételéhez a tulajdonos részéről. A maradék 6 millió egy kedvezményes hitel és egy vissza nem térítendő támogatás közt oszlik meg. A megoszlás aránya a jövedelemtől (kizárólag a legmagasabb jövedelmek esetén bír befolyással) és a járás fejlettségétől függ. Végeredményben a beruházástól 30%-os energiamegtakarítást vár el a program, amit az igénylő képes kell legyen igazolni egy a kivitelezés előtt és után készült energetikai tanúsítvány biztosításával. Az Otthonfelújítási támogatás 2024-ben előreláthatóan június elejével indul.

Hogyan épül fel a kedvezményes hitelkonstrukció?

A 108 milliárdos támogatási programot a RePower néven ismert uniós forrásból vezeti be a kormány. Az Otthonfelújítási támogatás 2024-ben három pillérből épül fel: önerőből, vissza nem térítendő támogatásból és egy kamatmentes hitelből. Az önerő 1 millió forintot kell kitegyen, a támogatás összege pedig 2,5 és 3,3 millió forint között mozoghat. Ennek pontos megállapítását a járás fejlettsége adja meg: minél magasabb az ott élők jövedelme, annál alacsonyabb a vissza nem térítendő támogatás része, és magasabb a felveendő hitel összege. Utóbbi törlesztőrészletét 25 és 36 ezer forint között állapították meg, melyet nyolc éven át kell majd visszafizetni. A hitelkonstrukció igénylésére pedig az MFB Pontjain lesz lehetőség.

Bővebb információért keressen minket!
Kiss József
0670/410-8284
info@hazhoszigeteles.hu
www.hazhoszigeteles.hu

Cégünk egyik fő tevékenysége a házhőszigetelés. Több tízéves tapasztalatunkkal tudunk Önnek segíteni a pályázattal kapcsolatos tanácsadással, a pályázat megírásában, az önrészhez szükséges hitelkérelmek ügyintézésében és a kivitelezésben.

Kérem, vegye fel a kapcsolatot cégünkkel:
Kiss József
0670/410-8284
info@hazhoszigeteles.hu
www.hazhoszigeteles.hu

Forrás: Gordius Solutions Tender Kft.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!