Az el nem használt energia, a legolcsóbb energia!

A Wolfinger cellulóz szigetelőanyag fáziseltolódási értéke: 4,6 óra

Miért éri meg szigetelni?

  • Az előttünk álló energiaválság mindenkit érint. A lakosság javarészt meg próbál visszafordulni a rezsicsökkentett energiafelhasználás tartományába, azonban kilátástalan terhet rónak az energiaárak, költségeik elszabadultak. 1°C hőmérséklet csökkenés 6% energia megtakarítását teszi lehetővé. A régebbi építésű szigeteletlen épületekben ez duplán kellemetlen, egyrészt hideg levegő és a túlhűlt falak, födémek sugározzák a hideget. Ilyenkor a felületek hajlamosabbak a penészedésre is.
  • Az energiafelhasználás csökkentése a gépészeti rendszerek hatékonyabbá tétele, valamint olcsóbb energiaforrások felhasználási is járható út, egyszerű belátnunk azonban, hogy az a legjobb energia, amit nem is használunk el. A külső oldali hőszigetelés jó megoldásnak mondható, valamint tartós megoldást kínál.
  • Figyelemmel kell lenni a megtérülésre is, egy átlagos épület 30-35%-a külső falazat, mely igen körülményesen szigetelhető le. Hatalmas fajlagos költségekkel kell számolnunk, több napos komoly előkészületet igénylő munkafolyamat, melynek ütemezése az időjárásai körülményektől is függ.
  • Az átlagos épület 25-30%-a a tető vagy padlásfödém, melyek szigetelésére cégünk specializálódott, egy 30-35 éve épült ingatlan padlásfödém hővezető képessége akár 80%-al is csökkenthető ez 20-25 % megtakarítást jelenthet az épület egészére nézve.
  • A tetőterek szigetelésének területei: a ferdetető esetében a szarufák feletti, a szarufák közötti és a szarufák alatti terület. Utólagos hőszigeteléskor inkább a szarufák közötti és feletti hőszigetelése javasolt. Figyelni kell a megfelelő párazáró fóliázás kialakítására a későbbi nedvesedés, penészesedés elkerülése végett.

A cellulóz tűzállósága

Ha papírból van a hőszigetelés akkor tűzveszélyes? NEM, ÉPP ELLENKEZŐLEG! A cellulóz az egyik legjobb tűzterjedést gátló hőszigetelő anyag. Ennek több oka is van. Először is magát az anyagot tekintve a cellulóz rostokhoz hozzáadott természetes égésgátló adalékok önkioltó hatással bírnak, azaz a cellulóz megperzselődik, de az égést nem táplálja.

Tűzvédelmi osztályok

Az építési termékeket tűzvédelmi osztályokba soroljuk. Ezeknek a forgalmazásához kibocsátott hatósági engedélyek tartalmazzák a termék tűzvédelmi besorolását. A MSZ EN 13501-1 harmonizált európai szabvány 7 tűzvédelmi főosztályt különböztet meg az általános építőanyagok tekintetében (a padlóburkolatokat és csőszigeteléseket kivéve, mert ezek külön vizsgálatokat igényelnek).

Kérjen árajánlatot!