ENERGETIKAI PÁLYÁZAT

Lakossági energetikai pályázat

Szükséges a mielőbbi előminősítés, hogy a pályázat megnyitásánál a komplett pályázati anyag kész legyen, mert valószínűleg beérkezési sorrendben fog történni az elbírálás.

Ne maradjon le a lehetőségről! Éljen 11,5 millió forintos pályázati forrással, melyből 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás! A beruházáshoz kamattámogatott kedvezményes felújítási hitel igényelhető.

A REPowerEU program keretében vissza nem térítendő Lakossági energetikai felújítási program várható 224 milliárd Forintos keretösszeggel! Az új lakásfelújítási támogatás keretében akár 3 millió forint és kedvezményes hitel is igényelhető a rezsiköltségek csökkentésére, blogbejegyzésünkben részletesen is beszámolunk a támogatásról.
Mi a helyzet a Lakossági energetikai felújítási programmal?
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) javaslatot tett a kormánynak a Lakossági energetikai felújítási program kapcsán, így jelenleg újra napirendre került ez a rezsicsökkentő támogatás. A pályázattal legalább 20.000 ingatlan újulhat meg, és akár évi 171 GWh-val csökkenhet az ország primer energiafogyasztásra. Még nem született döntés az ÉVOSZ javaslatát illetően, de a tervek szerint cél, hogy még nyáron zöld utat kapjanak a tervek, így a kisebb felújításokat még a fűtési szezon előtt el lehetne végezni.

Mit lehet tudni a REPowerEU programban kiírt támogatásról?
A támogatás a lakóépületek teljes termikus burkának kiépítésével tenné lehetővé az épületek fűtési és hűtési költségeinek csökkentését. A termikus burok kiépítése összesen nagyjából 11 millió Forint költséget igényel, ami a következőképp épül fel az ÉVOSZ számításai szerint: a homlokzati hőszigetelés 5 millió forintot, a homlokzati nyílászárók cseréje 4 millió forintot, a födém hőszigetelése pedig 2 millió forintot igényelne. A támogatható tevékenységekről még pontosabb részleteket is meg fognak jeleníteni, de energiahatékonyságot szolgáló és a megújuló energiafelhasználását növelő tevékenységekre fordítható az elnyert összeg. Fosszilis energiahordozót felhasználó berendezés nem támogatható.

A felújítások garantáltan hatékonyak lesznek, ugyanis a támogatás részeként szakemberek készítenek egy induló energetikai auditot, majd a fejlesztések megvalósítása után egy záró auditot, a cél az, hogy a kettő között legalább 30%-os hitelesen alátámasztható energiahatékonyság javulás következzen be.

Amennyiben lakóháza, társasháza még nem részesült nagy felújítási támogatásban, akkor mindenképp érdemes lesz figyelemmel kísérni a pályázat megjelenését. Az állam mindezekre a lakosság számára a költségek 50%-a, de legfeljebb 3 millió Ft vissza nem térítendő támogatást tudna biztosítani, a 11 milliós beruházás önrészére lehetőség lenne kamattámogatott kedvezményes felújítási hitelt igényelni, így a pályázók évi 5%-os kamatlábú hitellel elő tudnák teremteni az önrész nagyrészét, legalább 5 millió Forintig.

További megkötést jelentene, hogy a támogatás összegének 40%-át a felhasznált építési termékekre, 60%-át pedig az élőmunkára vagyis a munkadíjra szükséges fordítani.

Bővebb információért keressen minket!
Kiss József
0670/410-8284
info@hazhoszigeteles.hu
www.hazhoszigeteles.hu

Az előzetes egyszerűsített pályázati anyag az alábbi linken megtekinthető:
https://palyaz.hu/uj-lakossagi-energetikai-palyazat-repowereu-program-blog/

Cégünk egyik fő tevékenysége a házhőszigetelés. Több tízéves tapasztalatunkkal tudunk Önnek segíteni a pályázattal kapcsolatos tanácsadással, a pályázat megírásában, az önrészhez szükséges hitelkérelmek ügyintézésében és a kivitelezésben.

Kérem, vegye fel a kapcsolatot cégünkkel:
Kiss József
0670/410-8284
info@hazhoszigeteles.hu
www.hazhoszigeteles.hu

Forrás: Gordius Solutions Tender Kft.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!