A CELLULÓZ SZIGETELÉS

A cellulóz rostjait (a fa természetes rostjait) napilap újságpapírból állítják elő. A ledarált papírból apró pelyheket készítenek, majd bórsav és magnézium-szulfát hozzáadásával a tűz, a penész és a rágcsálók ellen is védetté teszik és az újságpapírból cellulóz szigetelőanyag lesz. Az így elkészült cellulóz szigetelőanyagot 13 kg-os zsákokban szállítjuk, amit a befújógéppel, (vagy helyenként akár kézi erővel) a feltöltendő résekbe juttathatunk és a födémeken elteríthetünk.

A CELLULÓZ SZIGETELŐANYAG TULAJDONSÁGAI:

  • Kiváló hőszigetelő képességek (Hőátbocsátási tényező 20 cm vastagságnál: 0,19 W/m2K)
  • Környezetkímélő (az újrahasznosított újságpapírt természetes adalékokkal itatják át )
  • Teljesen természetes, egészségre nem veszélyes
  • Tökéletes kitöltőképesség, bármilyen konvex-konkáv szög, ív/hajlat formáját felveszi
  • Idő és költséghatékony
  • Nincs szabási, bevágási veszteség
  • Fáziseltolódási értéke kimagasló
pexels-vlada-karpovich-4050415_optimized

A CELLULÓZ A LEGJOBB MEGOLDÁS TÉLEN

A legtöbb szigetelőanyag az idő múlásával összezsugorodik, veszít térfogatából. A cellulóz a befújásos technológiával biztosítja az ülepedésmentes és hőhíd nélküli cellulóz szigetelést, tehát ahogy a cellulózt befújjuk, az úgy is marad évtizedeken keresztül. A cellulóz hőszigetelés az ingatlan szinte bármely részén használható: födémen, párnafák között, tetőtérben a szarufák között, oldal- és válaszfalakban. Hővezetési tényezője (λ): 0.039 W/mK

A CELLULÓZ ALKALMAZÁSÁVAL TETŐSÍKOK, PADLÁSTEREK, KÖNNYŰSZERKEZETES ÉPÜLETEK HŐHÍDMENTESEN SZIGETELHETŐEK. EGYARÁNT HASZNÁLHATÓ ÚJ ÉPÜLETEKBEN, RÉGEBBI INGATLANOK FELÚJÍTÁSA SORÁN, ALACSONY ENERGIÁJÚ, VAGY AKÁR PASSZÍVHÁZNÁL IS.

A CELLULÓZ NYÁRON IS A LEGJOBB VÁLASZTÁS

A téli hónapokban a hőszigetelő anyag legfontosabb mérőszáma a hőátbocsátási tényező ( un. U-érték ) a cellulóz szigetelőanyagnál is, nyáron pedig a fáziseltolódási érték. A fáziseltolódás értéke órában adja meg, hogy mekkora késéssel ér a nyári forróság egy épületrész külsejéből a belső lakótérbe. A fáziseltolódás a beépített szigetelés hőkapacitástól függ. A nyári forróságban a hőszigetelés legfőbb célja, a tetőn és a falakon keresztüli hőhatások késleltetése, hogy a napi legmagasabb hőmérséklet akkor érje el a lakrészt, amikor a külső hőmérséklet már annyira alacsony, hogy a felületek sugárzó hőjét szellőztetéssel már ellensúlyozni tudjuk. A cellulóz szigetelés ilyenkor is bizonyít.

pexels-george-milton-7034032_optimized

KÖRNYEZETKÍMÉLŐ

GAZDASÁGOS

BIZTONSÁGOS

Kérjen árajánlatot!